28.05.2020

Hafifim, Hafifsin: Hafif Tatlılarla Yaza Merhaba

Yaz aylarında hem hafif beslenmek hem de fit görünmek hepimiz için daha önemli hale geliyor. Fakat tatlı sevmek bir tutkudur ve bir tatlısever hava sıcaklığı, mevsim değişiklikleri, ufo ziyaretleri, uzun ya da kısa günler fark etmeksizin tatlısını yemeye devam eder. Yaz sıcakları bizlere göz kırpmaya başlamışken mevsime uygun serin tatlı alternatifleri bulmak ise artık şart oldu. Doğru malzeme tercihleriyle lezzetli ve midenizi yormayacak tatlılar hazırlamak pekâlâ mümkün.

Sizler için seçtiğimiz hafif yaz tatlılarıyla uzun yaz akşamlarına bolca lezzet katacağız.  

Milföyden Tahinli Dondurmalı Tatlı

Tahin ve dondurma ikilisi kendi başına şaheserken puf puf Pınar Milföy’den hazırladığımız minik cupların içinde tam bir lezzet efsanesine dönüşüyor. Çok az malzemeyle hazırlayabileceğiniz Milföyden Tahinli Dondurmalı Tatlı, kendiliğinden porsiyonlu ve servisi oldukça kolay. Ayrıca enfes görüntüsüyle gözlerinizi de midenizi de şenlendirmeye yetiyor.

Milföyden Mozaik Pasta

Kolay yapılışı ve lezzetiyle annelerin baş tacı olan mozaik pasta, Pınar Milföy dokunuşuyla yepyeni bir tatlı oluverdi. Yemelere doyamayacağınız Milföyden Mozaik Pasta; miniklerin, diyet yapanların, eşin dostun ağzına çalınan bir parmak bal adeta… İyi ki varsın mozaik pasta! 😊

Milföyden Meyveli Tart

Şöyle bolca yaz meyvesiyle bezeli bir tart yapsak, gören herkesin içi kıpır kıpır olsa, yemek için sabırsızlansa, hayat bayram olsa… Pınar Milföy’den tart tabanımızı hazırlayıp üzerine kiraz, çilek, üzüm ve ananas ekledik. Rafine şeker kullanmadan kremamızı yaptık ve yaz sıcaklarında, tatlı krizlerini en ferah yoldan çözecek bir tatlıya imza attık. Milföyden Meyveli Tart ve tüm diğer tatlılarımız şimdiden afiyet olsun.

Hafif yiyelim, hafif kalalım ama lezzetli mi lezzetli tatlılardan mahrum kalmayalım. 😊

Bu Yazıyı Paylaş
Diğer Lezzet Bilgileri

Sağlıklı yaşam, dengeli ve sağlıklı beslenmeye dair daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.