29.04.2022

İlkbahar Akşamları İçin, İtalyan Usulü Yemek Menüsü

İtalya; çeşit çeşit makarnası, ev yapımı pizzaları, bol sarımsak ve zeytinyağı kullanılan yemekleri ile onlarca muhteşem tarifin adresi. Akdeniz’in güneşini, tuzunu, ferahlığını ve renklerini, tüm İtalyan yemeklerinde görmek mümkün. Üstelik İtalyanların yemeklerde bol domates, sarımsak ve soğan kullandığını göz önünde bulundurunca, damak tadı anlamında da oldukça benzediğimizi düşünüyoruz. Bu kadar övüp İtalyan usulü bir sofra kurmazsak olmaz diyor, baharın neşesine yaraşır bir akşam yemeği menüsüyle sizleri baş başa bırakıyoruz. 😊

Çorba: Klasik İtalyan Düğün Çorbası

Sebzelerden vitamin, Pınar Misket Köfte’den bolca protein alacağınız nefis bir çorbayla yemeğe başlamaya ne dersiniz? Klasik İtalyan Düğün Çorbası, besleyici içeriği ile akşam yemeğine dopdolu bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Salata: Deniz Mahsullü Salata

İtalyan usulü bir akşam yemeğinde, mutlaka deniz mahsulü olmalı. Tam da bu yüzden, Pınar Kalamar ve Pınar Karides ile hazırladığımız Deniz Mahsullü Salata, akşamınızı çok daha keyifli hale getirecek.

Ana Yemek: Hindili Kabaklı El Açma Pizza

Besleyici bir çorba ve doyurucu bir salatanın ardından, hafif bir ev yapımı pizzayla ana yemeğe yumuşak bir geçiş yapabiliriz. 😊 İncecik hamurlu, taptaze kabaklı ve Pınar Hindi Filetolu el açma pizza tarifimiz, sofradaki tüm yüzleri güldürecek.

Tatlı: Pastacı Kremalı Kanoli

Akşam yemeği menüsü, tatlısız olmaz! Tatlı faslında, Sicilya’nın meşhur tatlısı kanoliyi Pınar usulü yorumladık. Pınar Milföy sayesinde zahmetsizce hazırlanan Pastacı Kremalı Kanoli ile ağız tatlandıran bir final yapabilirsiniz.

Afiyetle kalın!

Bu Yazıyı Paylaş
Diğer Lezzet Bilgileri

Sağlıklı yaşam, dengeli ve sağlıklı beslenmeye dair daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.