15.04.2021

İftar Sofralarını Lezzetlendirecek Haftanın Menüsü Sizlerle: Menü 2

Ramazan ayının ikinci haftasından merhabalar! Her gün, özenle hazırlanan iftar sofrasına oturup ezan okunsun diye ailecek dakika saydık. Çatal kaşık seslerinin ahengi arasında iftar yemeklerimizi yedik. İçtiğimiz suya, yediğimiz lokmaya, sevdiklerimizle bir arada olmanın ayrıcalığına şükrettik. Günler geçerken iftar yemeklerini nasıl çeşitlendirebiliriz telaşına da yavaş yavaş kapılmaya başladık. Lakin bizim olduğumuz yerde, hele de konu yemekse telaşa yer yok! Ne de olsa en kolay iftar yemekleri bizde. 😊

Ramazan ayının 2.haftası için yine enfes bir iftar menüsü hazırladık. Çorbasından ana yemeğine ve tatlısına kadar, dört dörtlük bir iftar sofrası kurmak için ihtiyacınız olabilecek ne varsa menümüzde. İftar menüsü tariflerimizi, özellikle protein açısından zengin ve besleyici yemeklerden yana yaptık. Şimdiden afiyet olsun.

Çorba: Hindi Suyuna Ramazan Çorbası

Oruç tutarken uzun süre aç kaldıktan sonra midemize ilk giren yemeğin besleyici olması çok önemli. Bu nedenle, yine efsane bir hindi suyu çorbası tarifi ile karşınızdayız. Arpa şehriyeli, limonlu ve yumurtalı adeta şifa deposu bir hindi suyu çorbası hazırladık. Önden Pınar Hindi’yi kaynatıp hindi suyumuzu elde edersek, çorbamızı iftardan önce sadece 15 dakika içinde kolayca hazırlayabiliriz.

Ana Yemek: Hindi Kapama

Kalabalık sofraların kurtarıcısı kolay ve lezzetli tarifler, Ramazan’da da yardımımıza koşmaya devam ediyor. Proteini, sebzeyi ve karbonhidratı bir araya getiren Hindi Kapama yemeği, lezzetinin yanı sıra dengeli içeriğiyle de alkış topluyor. Pınar Hindi Butları, havuç ve soğanla birlikte iki saat boyunca pişiriyoruz. Elde ettiğimiz enfes hindi suyundan şahane bir pilav hazırlıyoruz. Pilavımız tam pişmeden ocaktan alıp Pınar Hindi Butlarla birlikte fırın tepsine yayıyoruz. 20 dakika sonra fırından çıkarıp masanın baş köşesine koyuyoruz. Ezan çabucak okunsun diye dua etmeyi de ihmal etmiyoruz. 😊

Tatlı: Elmalı Tarte Tatin

Ramazan sofrası tatlısız olmaz demiş miydik? 😊 İftarda yediğimiz yemekler ne kadar güzel olursa olsun, akşam çay içerken canımız illaki güzelinden bir tatlı çekiyor. Biz de düşündük taşındık, şöyle meyveli ve hafif bir elmalı tart tarifi ile mutluluk rezervlerini canlandırmaya karar verdik. Elmalı Tarte Tatin için, önce Pınar Krema’dan karamel sosumuzu hazırladık ve elmalarımızı güzelce dilimledik. Karamel sosu derince bir fırın kabına yayıp üzerine elmaları dizdik. Son olarak Pınar Milföy ile üzerini kapayıp fırına gönderdik. 15-20 dakika içinde enfes kokulu, çıtır tabanlı elmalı tart tarifimiz hazır! Ters çevirerek servis edebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş
Diğer Lezzet Bilgileri

Sağlıklı yaşam, dengeli ve sağlıklı beslenmeye dair daha fazla bilgi için diğer yazılarımızı okuyabilirsiniz.